Pestovanie mrkvy - starostlivosť testovaný odrôd a prípravu pôdy. Výsadba mrkva.
Ako zasadiť mrkva, díval sa za ňou, a niekoľko receptov
Takmer všetky nové odrody a hybridy mrkvy majú veľmi vysoký výnos a dobrú chuť, bez chuti, a to aj keď je tráva rastie cez. Sú však rast mrkvy v podmienkach blízkych k dokonalosti - a tak obvyklý dej ich rast je ťažké.
Na základe toho, či máte obyčajnú chatu a nie príliš úrodnú pôdu, a potom sa snažia dať je potrebné v prvom rade všetkých testovaných odrôd mrkvy.
Hlavným a prvou výzvou vlastníkmi webových stránok a záhradkárov - výsadbou (naočkovanie) mrkvy - to naozaj trvá veľa usilovnej práce, lebo. Potom je potrebné počkať na klíčenie a produkovať nemenej náročná úloha prebierkovom mrkva ako "krása z väzenia" nemá rád hustú výsadbu, a rozhodne netoleruje burinu okolia.
Zvyšok starostlivosť mrkvy nie je tak ťažké - čas, aby sa odstránili korene či pleťou, zalievanie a voľných lôžok a uličkách.
Tretia etapou pri pestovaní mrkvy, závisí od množstva úrody mrkvy - sú známe jej záťaž nepociťuje a ak úroda bola úspešná, potom vyčistiť a vykonať ju do pivnice oveľa jednoduchšie.
Základná starostlivosť pre mrkvu
Každý, kto niekedy zasadil mrkvu a sledoval priebeh jej rastu, viem, že zo všetkých druhov zeleniny zo sadenice mrkva objavujú takmer najdlhšiu dobu - 25-30 dní (20 dní vo veľmi uvoľnenej a oplodnených pôdy). To sa deje v dôsledku skutočnosti, že mrkva semená sú nasýtené éterickými olejmi (rys takmer všetky zeler), a teda veľmi zle opuchnuté po výsadbe v krajine.
Pozri tiež: Voľba semená pre pestovanie - energie semeno
Akonáhle priateľské výhonky je potrebné urobiť prvý prebierkovom mrkva.
Názory poľnohospodári v tejto veci sa líšia, ale šťastnú strednú výsadby hustota a pestovanie mrkvy - až o 30 25ti mrkvu HA1 meter, to je od 4 do 5 cm od rastliny. Jedná sa o štandardný a platí to by malo byť po tom, kedy je uvedené inak na obale so semenami.
Po výsadbe, rednutie mrkva druhý časovo náročný proces, pri jeho pestovaní, atď., Sú zasielané len zalievanie proryhlivanie postele a medzi riadkami, pleťou a čistenie, ktoré nie sú tak zložité.
Pestovať veľké mrkvy je potrebné, aby sekundárne riedenie. Nech je to nutné, potom, keď úrodu zeleniny lúč. Nechať druhého preriedené 6-8 centimetrov medzi mrkvou. Táto vzdialenosť im umožní slobodne rásť, pričom viac živín z okolitých pôdy miestach pre vytvorenie veľkého root.
čistenie
úrodu doba závisí od počasia a klíma, v ktorom žijete. Komunikácia s záhradkárov a letné obyvatelia z rôznych oblastí Ruska, som dospel k záveru, že väčšina z nich bez ohľadu na región bydliska zozbierané mrkvou pre skladovanie koncom septembra alebo začiatkom októbra, pretože rast mrkvy končí, keď priemerná denná teplota 5-6 stupňov Celzia.
Ak máte odstrániť mrkva príliš skoro, potom percentuálne straty počas dlhodobého skladovania sa zvýši v dôsledku dlhého pobytu v teplom vzduchu, ak neskoro v zbere mrkvy môžu trpieť botrytídy, alebo ešte horšie, že tam pod zmrazenie (zvyčajne mrazené mrkvy hrozné pod -3 ° C ).
Ako uchovávať mrkva
Snáď zbytočné hovoriť, že obchod by mal byť najväčší, neporušené koreňovej chorobám a škodcom. Zbierajú, i malé, poškodený pri zbere mrkvy naštartovať šťavu na šaláty, konzervovanie a lemovanie.
Najlepší spôsob, ako ukladať mrkva, ako bol, a bol tam jeden - vylial jeho piesok, ktorý dáva dostať do baktérií, patogénov a chorôb u spory ovocie mrkvu, a zároveň zabraňuje strate ovocných mrkvy vody, tj jeho dehydratácie (pri rozliatí piesok mrkva pružný a "ostrý" i na jar) ..
K tomu, položiť vrstvu mrkvy, v ktorom sú jednotlivé korene nie sú vzájomne dotýkať a naliať do piesku (I používať iba šedý, rieka - žltá kariéru z nejakého dôvodu dám najhoršie výsledky). Tiež položiť a druhý rad, len menšiu plochu a cez jeho naliať piesok, atď. To by mal dostať akúsi pyramídu.
Ochrana a liečbu ochorení mrkvy
Na kontrolu hubových a bakteriálnych ochorení, a žiadam Mikosan Guapsin. S koreňovú hnilobu v mrkve je najlepšie pre boj proti drogovej Trihodermin. Na boj proti vošky módne používať Vertitsillin.
Siatie, výsadbu mrkva - ako
mrkva odolnosť proti chladu a je jedným z prvých plodín pre sejbu môže začať akonáhle sneh roztopí. Tvorba hoe plytké jamy, môžete naliať semená. Dno drážky pred výsevom je lepšie do vody, alebo ešte lepšie, ak ste uhádol si siatie dážď.
1. U väčšiny rýchle úrody skorých odrôd mrkvy osiatych v marci. Urobiť hoe plytký žliabok.
2. Semená sa vysievajú jednotlivo. Oveľa jednoduchšie zasiať cukrom potiahnutých semien, ktoré budú tiež ľahšie rednúť.
To vám pomôže tento článok - Nezávislé peletizované mrkva Sejanus
3. Mrkva sa vysievajú každé 2-3 centimetrov. Maximálna hustota výsadby mrkvy - 30 až 50 kusov na meter.
4. Opatrne naliať drážku do hĺbky sejby neprekročila 1,5-2 cm a opatrne zalejeme záhon.
Výsadba mrkva: Photo 2Odrody mrkvy - populárny a plodné
Takmer všetky nové odrody a hybridy s vysokým výťažkom z mrkvy. Skôr považovaný za najlepší ochutnať domáce odrody, ako napríklad "vitamín 6"(Hlavné vada grade popraskané a potom nepoužiteľný skladovanie - ako sa vysporiadať s praskaním mrkvy čítať tu) A "neporovnateľný". ktoré teraz predstavujú konkurenciu "campo""Perfektsiya""jesene queen"A mnoho populárnych hybridy.
Rôzne jesenné kráľovnej
neskoro grade
Plody vo valcovom tvare, prechádzajúce do spodnej časti kužeľa. Farba nasýtený, jasne oranžovej. Dosahuje správnu dĺžku Starostlivosť o 25 centimetrov. Chuť je sladká. Veľmi šťavnaté odroda. Odolný proti popraskaniu. Rovnako dobre hodí k jedlu čerstvé a zakatok a pre dlhodobé skladovanie.
Vitamín "6"
Priemerný stupeň zrenia mrkvy. Formulár - pretiahnutý, zužujúci. Mäso je veľmi sladký a jemný. To dosahuje dĺžku 20 centimetrov. Jadro strednej žltej. Rovnako ako mrkva, "kráľovná jesene" je vhodný aj pre šťavu a pre skladovanie a šalátov.
mrkva kalendár starostlivosť
Pozri tiež: Praktické rady pre pestovanie mrkvy
Recepty pokrmy z mrkvy
pikantné mrkvový
Mrkva premyté a vyčistiť. Chvosty, môžete odísť. Variť domäkka. V miske zmiešajte citrónovú šťavu, olivový olej, korenie a nasekané lístky koriandra. Pridajte varené mrkvy, premiešajte a dajte stranou v chladničke po dobu 2-3 hodín, takže je marinovaný. Pred podávaním Miska so soľou podľa chuti.
budete potrebovať
- 500 g baby mrkva, vhodné mrazené
- šťava z jedného citróna
- olivový olej
- rasca, koriander, čierne korenie, soľ
- koriander lúč
Krém mrkvy polievka
Umývanie a čistenie zeleniny, potom strih zemiaky a cibuľu na kocky a mrkvu nahrubo roštu. Soté cibule v olivovom oleji dozlatista a pridajte mrkvu, varí sa po určitú dobu, a to minimálne päť minút a potom sa pridá múky a dobre sa premieša.
Nalejte do panvici kurací vývar, priveďte do varu a pridajte nakrájané zemiaky so zeleninou (protushennye).
Varíme, kým zelenina sú varené nie, potom vyberte z tepla a brúsiť mixér. Pridajte smotanu a soľ podľa chuti a korenie, potom sa varí na nízkej teplote po dobu ďalších 5 minút.
Ak chcete pripraviť krém mrkvová polievka, ktorú potrebujete.
- Štyri stredné mrkvu alebo tri veľké
- Dve stredné zemiaky
- Dve stredné cibule
- Liter kuracieho vývaru
- olivový olej
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1-2 lyžice múky
- korenie
- soľ
Dezert "Orange"
Mrkva sa premyje, varené celok. Olúpeme a nastrúhame nahrubo. Pečivo smotany bič (môžete vziať varenie a bič s cukrom). Na tanieri dať do platničke vrstvy mrkvy, smotana, mrkvy a znova krém. Top so sušenými slivkami. Obloha s mätou a práškový cukor.
budete potrebovať
- 2-3 mrkvy
- pečivo krém
- slivky
- mäta
- práškového cukru
Dusené mrkvy so sušeným ovocím
Mrkva Wash, kôry a rezané na plátky a vysuší plákanie dobre. je nutné uhasiť v panvici zalejeme olivovým olejom a kryt na mrkvu, pridajte trochu vody a dusíme na miernom ohni po dobu 7-10 minút, potom pridáme víno a sušené ovocie, a varíme ďalej - až varené mrkvy. Na konci pridaného cukru podľa chuti.
Ak chcete tento recept, budete potrebovať
- kilogram mrkvy
- 50 mililitrov suchého vína (biela)
- 100 g hrozienok
- 100 g sušených marhúľ
- 100 g sušených sliviek
- olivový olej
- cukor
Šalát "Zdravie"
Zelenina pre šalát, umyť, olúpeme a nakrájame tyčinky oddelene. Fold delených zeleniny v hlbokom tanieri alebo misy, pridáme olivový olej a citrónovú šťavu, pridáme trochu cukru. Na konci varenia, pridajte pražená sezamové semienka a soľ. Šalát pred jedlom by mal variť po dobu pol hodiny.
Ak chcete tento recept, budete potrebovať
- veľké repa
- veľká mrkva
- stredne veľké biela reďkovka
- semená čierny sezam
- citrónová šťava (1 ks.)
- soľ
- olivový olej
Pestovanie mrkvy - poradenstvo truckeri a poľnohospodárov
Pestovanie mrkvy závery 7 a 6 pravidiel
Zažil som záhradník, ktorý sa používa na prekonanie ťažkostí. A naučil som sa byť trpezlivý pri hľadaní odpovedí na tajomstvo, ktoré som požiadal rastlinu. Priznám sa, že väčšina problémov som vytvoril mrkvu. Ale na prvý pohľad to vyzerá tak poslušní! Musel som to skúsiť najrôznejšie spôsoby jej pestovania, siatie semien rôznymi spôsobmi a v rôznych dobách. Ako výsledok, to najlepšie som začal pestovať mrkvu neskôr zasadil v júni. Tentoraz ako užívateľsky prívetivé? Po prvé, v našej časti dažďov sa chýli ku koncu v druhom prestáva rokov mrkvu muchy, no a po tretie -blagopriyatny obdobie lunárneho kalendára. Aj dostať z tejto mrkvy neskorej v októbri. Plody všetky hladké, jasný, šťavnaté. Aj ukladať do vriec s pieskom, stanovené v pivnici. A držať je mrkva veľmi dobre. Ukazuje sa, že pre zimné zásoby ako neskoré výsadbu - tou najlepšou voľbou. Zároveň sa teraz môžem zdieľať, a závery vyplývajúce z jeho pozorovania.
To je najlepšie mrkva rastie kde ľahkých pôdach. Preto, vzhľadom k tomu, že máme čierne pôdy, som na vrchole lôžku z mrkvy pokryté krajine zmiešané s pieskom. V tomto prípade sa netvorí škraloup, ktorý je ťažké preraziť natáčania.
Veľmi rád mrkvu pôde som bežal Organické látky pred 2-3 roky. To je otázka, z postele, kde som zasadených uhorky, cukety a zemiakov.
Fungovalo to dobre spolu s výsadbou cibuľou. prejímané Aj časť cibule mrkvovej-Seva a uličky - Chernushka.
Na začiatku výsadba riadku rozteč mrkvovej GTC-drivayu zmesi popola a tabaku alebo papriky (1 hodiny. L. Na 200 g popola).
Mrkva rástla "sledoval" s dlhotrvajúcim suchom a použitia čerstvého hnoja.
Po výseve semien sprvu raz týždenne zalievanie záhonov podporiť proces klíčenia.
Podľa toho, ako som sa zasadil mrkvu, a to vždy pred tým, než premýva (viac ako raz) semená s teplou vodou umyť plenochku, spomaľuje klíčenie v pôde.
6 pravidiel pestovanie mrkvy,
Pred pár rokmi som sa rozhodol experimentovať a zasadil mrkvu novým spôsobom. To je spôsob, ako som opísal ako "v zrenia" presunutá semien, vybrané plnej výške, že namáča je v teplej vode (dobrá klesla na dno panvy). Suché.
Toaletný papier rezať do úzkych prúžkov.
Bol vložený semien na páse pasty múky a vody, ako nasleduje: 2 na osivo vo vzdialenosti približne 1 cm od seba, potom je medzera 1,5 cm, a tak ďalej.
Najdôležitejšia vec: strihať pásku po vysušení do štvorca tak, aby každý dostal 2 semeno.
Pred výsadbou, zrolovať každý štvorec v hrachu.
Treat ich stimulátor rastu (10 kvapiek do polovice litrovej pohára vody).
V pripravených lôžok vešiak na vzdialenosť 5-6 cm sa vybrania zaplavený vodou a sušia sa hrudky, ktorým sa na osivo do hĺbky asi 2 cm. Pokropí k zmesi hliny a piesku v jednej rovine s povrchom zeme.
Samozrejme, veľa kriku, argumentovať tu. Reliéf single - stuha so semenami, I zozbierané v zime, kedy bol voľný čas. Papierové guľôčky so semenami založenými pred novou sezónou v lepenkových škatuliach, ktoré sú uložené na suchom mieste (v skrini). Ale už spracované pred výsadbou. Podľa môjho názoru je to najlepší spôsob, ako pristátie, pretože semená sú uložené a nemusíte tráviť čas a energiu na prelomenie lôžka, ktorá tvrdé v starobe. Kde výhonok na lôžku z dvoch zárodkov, kto odstráni v kroku viazania.
Wet - pre mokrý
Každý rok sa snažím, aby obsadiť svoju záhradu, že on a potešila oko a kultúra boli priatelia so sebou. Tu, napríklad, medzi riadkami zemiakov (I majú štyri Bush každý) zasadené dva rady kŕmnej repy (som udržať kurčatá). Dej uhorky na jednej strane obsadila dve rady červenej repy, s ďalšie - fazuľa. Cibuľa je obklopený web mor- kové aj inde striedal cibuľu a mrkvu postele. Melóny vysadené medzi radmi kukurica, aby boli chránené pred vetrom teda (to urobil prvýkrát, a je veľmi spokojný s výsledkom). A záhony kapusta obsadila dvojitými radmi repy.
Je jasné, že v rovnakej dobe a dodržiavať potrebné pravidlá umiestnenia. Napríklad, paradajky sú umiestnené tak ďaleko od zemiakov, aby sa zabránilo obťažovaní Colorado. Chcem sa podeliť tejto súvislosti niekoľko záverov. Pri presádzaní v otvorenej zemnej vlhkosti pôdy (ako mnoho dôvodov rekreanti) nevadí, pretože rastliny hojne napojená dole v otvore. A ďalšia vec: v prípade, že semená pred výsadbou premočený a vyklíčili, potom zasiať je takto len za zavlažovacie zariadenie (tak povediac, mokrý do mokrého). Možno som v niečom zlom, ale tieto pozorovania som urobil na základe viac ako jedného roka práce na zemi.
Všeobecne platí, že sa snažím kreatívny prístup k umiestnenie pestovanie zeleniny na svojich desať akrov. Je nutné všetky rovnaké potešiť seba a váš domov je nielen úroda, ale aj krásu.
© Ljudmila G. Čurkin Charkov.
Ako uchovávať mrkva správne
Hlavná vec, s upratovaním a skladovanie mrkvy - zvolenie optimálny čas a vykopať korene pred mrazom rezistentné.
Family: Umbrella alebo zeler
Cyklus: dvojročná rastlina: v prvom roku života tvoria ružice listov a koreňov, v druhom - osiva a kríkov semená
Koreň: zaoblené, valcový alebo kužeľový tvar, žltá, oranžová, ružová, červená alebo fialová-čierna, 30 až 300 g a viac
striedanie plodín: Najlepšie prekurzory - uhorky, kapusta, paradajky, cibuľa, zemiaky skoré, ktorý bol zavedený v rámci organických pred 2-3 roky
Príliš skoro čistenie vedie k významnej strate plodín a tvorbe jemných koreňov. V takejto tenkej vrstve mrkvy, je uložená zle sa hromadí menej karoténu a enzýmy. Prezreté korene - Škoda, že crack, tuhnúť, stráca živiny.
Biologické mrkva splatnosť nastane, keď vlastný rad foriem a farieb, zvyčajne na 100-110 dní po vyklíčení
A odstrániť je pri nižších teplotách. Podkopáva mrkvu záhradný vidličku alebo lopatu, a potom vytiahnuť z vrcholov. Aj sušené pod baldachýnom na slnku {korene
Voľba čas zožať mrkva
Ako je to možné? Všimol som si, že čistenie mrkvy závisí od vlhkosti pôdy a zrážok. V prípade, že jesenné počasie je suché, so žiadnym vyhrabávať v zhone. Ak je vlhkosť pôdy sa začína výrazne kolísať, korene okamžite upratať, inak prasknutý.
podvyalitsya) a potom orezať vrcholy ramená v jednej rovine s hlavou nedotýkala tkaniva. Zdravý, bez mechanického poškodenia opustiť mrkvu na skladovanie a malé, popraskané okamžite recyklovať (na rošte alebo zmrazenie).
Spôsoby skladovanie mrkva
Počas svojej záhradníctve skúšal mnoho spôsobov, ako uložiť mrkva.
FACT: skladovanie mrkva treba konštantnú teplotu (maximálne -1 ... + 1 ° C.) A relatívnej vlhkosti 90-95%.
v škatuliach
Krabica s hrubé steny a viečka objemom najviac 20 l dať v pivnici stáť 15-20 cm nad úrovňou podlahy v malej vzdialenosti od stien. Na spodnej časti krabice valcovanie v čistej rieke, mierne vlhký piesok vrstva minimálne 20 cm. Potom sa zásobník mrkva {lepšie tipy zvislo smerom nadol), aby korene sa vzájomne nedotýkajú a pokrytý pieskom. Len stack a druhá vrstva. Vrstvy v krabici by mala byť väčšia ako 5-6, pretože viac mrkvy v spodnej časti môže "dusiť".
V piesku
Ak veľa mrkvy, polovicu storage môžete naliať veľké, ľahko navlhčenú čistý riečny piesok vrstvu 2-3 cm a dať zeleninu pyramídu či rameno. Každý riadok mrkvy pokryté vrstvou piesku 1-2 cm. Výška muriva by nemala prekročiť 1 m.
Chatterbox
Clay zamiešať do hustej smotany, máčané vo svojich koreňoch, a vyberte krajinu. Okolo mrkvy tvorili akúsi hliny kryt, ktorý ju chráni pred kazu a ochorení. Po vysušení umiestni do škatúľ alebo košov. Na ich spodnej strane, a medzi riadkami valcovanie cibule alebo cesnaku struku. Pred tým, než íl môže ponoriť korene najprv v cesnakovej kaša: 1 polievková lyžica. strúčiky cesnaku mince a plemeno v 2 litroch vody.
V pôde
V zasneženej zimy mrkva dokonale udržiava nevyko-pannoy. Pred mrazom odrezať na vrcholkoch koreňové plodiny, bez toho aby došlo k poškodeniu pokožky, sypané lôžko rašeliny alebo suchého lístia, pokryté jedľa labkami (a môže byť slama, ale to môže byť dostal pod myš), potom je film, ktorý nedostal vlhkosť v zime - a dokonca aj sneh. Šťavnaté, sladké, chrumkavé mrkva dig v apríli.
Tieto tašky z polyetylénu
Príprava infúznej ihly alebo Priesvitný 100 g suroviny 1 litra vody, trvajú 4-5 dni.
Aj vynechať to hľuzy po dobu 10 minút, suší sa, dajú sa do vriec a sypané piliny lôžka 10 cm. Vaky dať do pivnice a zostať otvorený.
hromadne
Mrkva v pivnici môžu byť uložené vo veľkom, opeliť kriedou alebo peresloiv cibuľa šupkou, vlhkú rašeliníkom, a trochu mokré borovice piliny.
Mrkva - výhody
Existuje mrkva užitočné pre zrak, kožu a sliznice.
Zeleniny posilňuje črevá, odstraňuje rádionuklidy z krvi a prebytok cholesterolu.
Čerstvé mrkvovej šťavy - dobrý spôsob, ako obnoviť a po srdcovom infarkte. Piť na 0,5-1 st. 3 krát denne pred jedlom.
Pri ateroskleróze, močových kameňov a žlčové kamene užitočných 3-4 krát denne vypiť 0,5 umenia. zmes mrkvy, repy a uhoriek šťavy. Priebeh liečby - 1 -2 týždeň.
angína
varikózny predĺženie žily
bolenie hrdla
Pour 1 polievková lyžica mrkva semienka 1 polievková lyžica. vody, varí po dobu 1 minúty, aby trvala 2 hodiny na teplom mieste alebo termosky.
Strain. Piť 3 lyžice 3 krát denne. Samozrejme - 2 non-Delhi.
Pour 2 lyžice bot- si Sušená mrkva 0,5 litra vriacej vody po dobu 8-10 hodín. Piť vo forme tepla 1/3 cl. 4-5 krát denne po dobu 20 minút pred jedlom 1 až 2 mesiace.
1 Art. čerstvé morské kové šťava add
2-3 strúčiky nastrúhaného
cesnaku a piť pri
30 minút pred jedlom 2
dvakrát denne po dobu
2-3 dni.
Faust Shkatulov, Žodino
pestovanie mrkvy na piesočnatej pôde
Som tiež skúsený záhradník, a ja chcem hovoriť o mrkvu. Len si rezervovať: Na pozemku mám piesok. Tam proste experimentovanie, som nedržala: a jesenných zasadil mrkvou a cez postele a striedal s cibuľou ... Ale mám to nevyšlo: rástol plytký a "kučeravý" - v niekoľkých chvosty. K radosti králikov susedov 8230;
Jedného dňa, bol som príliš lenivý zastaviť auto na JRD poli mrkvy. Vždy závistlivo pozrel na selektívnych mrkvu tašky. A potom si uvedomil, zásady pestovanie mrkvy, mám tri roky s výbornou úrodu rovnenko mrkvu, aj keď je pôda na mňa všetci rovnakí a piesok.
Pružina po kvapkách šírku lôžka asi 80 cm, v stredu ju robí hĺbku drážky 35-40 cm po celej dĺžke. Získané v záhrade dve pozemné hrebeňa. Som trochu vyrovnať až 10 cm široká, prístrešok vody z hadice, posypeme popol a zasiať mrkvu v šachovnicovom vzoru.
Zasiať snaží zriedka, niekde medzi 4 cm semien. Trochu sypané suché zeminy a krycích krytiny, tak dlho, kým nie je stúpanie. Nezabudnite na vodu občas priamo v útulku. Po vzídení prenajať poťahový materiál, a tam sa už začína starostlivo napojená brázdy lôžok centra.
Riedenie sa snaží nerobiť, aby nedošlo k prilákanie mrkvu muchu. Na susednom výsadbu lôžka luk. Teraz mi Mrkva všetko hladko, šťavnaté.
Ak sú vytvorené niekde zahusťovanie - je decimovaná na jedlo, keď sa pestuje. Ak je koreň obnažená, ja zemiaková ho, aby sa stal zelenú.
© Natalia Pavlova Kolomna
Mrkva: Ogorodnaya tale
Ak sa budete riadiť všetky pravidlá a nebuďte leniví, potom s rastúcou mrkva zvládne dieťa. Pod prísnym samozrejme smerom k starším.
Neúspech dlhé mrkvy ma mate: úroda bola - dosť nadávať, potom korene prasknutý. V roku 2008 som mal možnosť cestovať do Ufy na opakovacích kurzov. Tam žil dva týždne a po celú dobu, akonáhle prednáška skončila, som bežal do obchodu so semenami.
Jo, a je to zaujímavé miesto: tu a obrovský výber množiteľského materiálu, katalógy, a pred nákupom si môžete prečítať popis odrody. A keď už stáť v rade na nákup, komunikovať s pestovateľmi a delishsya skúseností.
Takže som si sťažoval na mrkvu. Preto som vám radu, aby semená rastlín by malo byť v granulách - sú najvyberanejšie a spracované špeciálnou technológiou. Kúpil som tieto semená a inšpirovalo ísť domov. A všetky moje problémy sú u konca.
A teraz, ako rastiem. Lôžka vždy robiť úzky, ale dlhý. Vzhľadom k tomu, mrkva nepáči čerstvý hnoj, potom som oplodniť ho vždy humus (a potom dať do diery len málo). Výsadba granule Matchbox odstup od seba navzájom a na výstupe medzi riadkami 15 cm. Pozorované otáčania semien. Po výsadbe, som zabudnúť mrkvy po dobu dvoch týždňov (pokúša zasadiť čoskoro, keď je vlhkosť pôdy je postačujúce). Ku koncu mája, keď to bolo všetko zasadil, som skontrolovať mrkva, keď prišiel.
A zakaždým, keď som presvedčený, že dobré klíčenie. Keď rastliny majú dobre viesť, je zrejmé, kde sú voľné miesta v záhrade. A pozerám sa na ne s cieľom priblížiť do sadzačky mrkvu rastlín. Jemu som vždy vysadené na okrajoch chrbte na všetkých stranách, a nemá sťažovať, to je miesto, kde pitky.
Domov môj názor je, že nemám mrkva decimuje (iba zemiak menej zelené so slnkom). Rastie sám od seba, mladá dáma, a nie cibule letí, pretože ona nemá rád vôňu mrkvy.
To je, ako sme boli kamaráti už sedem rokov už, a zber plodín (obaja) je vždy prenajímaný vynikajúci. Moje obľúbené odrody mrkvy: Autumn kráľovná, Nantes a Samson. Mám ich rád, nielen preto, že majú veľké korene, ale tiež to, že ich trvanlivosť je veľmi dobrá. Raz som kopať úrodu mrkvy pôdy, plodín a pridajte do mriežky. My shlakoblochnogo zimné ceste, a to tam a dostatok vlhkosti a čerstvý vzduch.
Nie som vychvaľovanie, ale zdieľam skutočnosť, že to, čo sa naučila od ošetrujúcich osôb, vďačnými im za to.
Ludmila Patrakova s. Ucholy. Baškirsko
Mrkva: Tajomstvo plodiny
Výsev semien karotky, každý záhradník chce rásť v dôsledku veľkých, hladkých, šťavnaté korene. Ale ako to dosiahnuť - výzva skúsení záhradníci sa skúsenosťami!
FAMILY
Dáždnik, alebo zeler
CYCLE
Dvojročná rastlina: v prvom roku života tvoria ružice listov a koreňov, v druhom - osiva kroviny
korene
V závislosti na rôznych okrúhleho, valcového alebo kužeľovitého tvaru, žlté, oranžové, ružové, červené
striedanie plodín
Najlepšie prekurzory - uhorky, kapusta, paradajky, cibuľa, zemiaky skoré, ktorý bol zavedený v rámci organických pred 2-3 roky
Starostlivosť o mrkvu - a to najťažšia úloha. Výnimka - výsadba a rané obdobie vývoja rastlín, pretože mrkva semená klíčia pomaly a silne stráca v tomto ohľade, semená burín. Pomôž mi, aby som nakladanie s týmito pravidlami.
1. Čerstvé hnoj je kontraindikované mrkva, takže osiať svoje semená kdekoľvek pred 2-3 roky používania hnoja.
2. V ťažkých pôdach môžu korene rastú krivé, fúzatý, tak do pôdy dostatkom humusu a piesku uvediem.
3. Pri výseve semien karotky odsunúť trochu šalátu semená, ktoré bude slúžiť ako maják kultúry. Akonáhle je šalát označí riadky, potom začnem pleťou medzi riadkami.
4. Niekedy sadenice mrkva Oneskorené kvôli dažďu prešiel. V tomto prípade je zmäkčená pôdny kôra osviežujúci waterings. Následne nespevnené pôdu po každom zavlažovanie alebo dážď.
5. Mrkva odchlipovaniu, takže medzi rastlinami aspoň 4 cm. Po riedenie riadky výstupku a mierne napojená.
6. polievajú mrkva vo večerných hodinách a len teplá voda. Poznamenal na piesčité pôdy zavlažovanie by mala byť častá, ale kúsok po kúsku. V ílu a hliny - vzácna, ale hojné.
Podľa lunárneho kalendára najlepšie dni na pestovanie semená mrkvy - 25-29 apríla, 24-26 máj, jún 28-29, 27-28 júla
mrkva dressing
V počiatočnom období rastu, najmä mrkvy potrebujú dusík a fosfor. Z tohto dôvodu má silnejší Sadenice hnojiť dusičnan amónny s superfosfátu - o krabička zápaliek 10 litrov vody. pred zberom (30-40 g 20-30 g superfosfátu a draslíka sulfát) za mesiac - Aj zúrodniť druhýkrát po konečnom radov riediteľných (30 g diammofoska v 10 litroch vody), tretina. All hnojivo am podanie vo vlhkej pôde - potom je zaručená dobrá úroda.
Hrebene - spoločne!
Tiež Orcs rastú v vyvýšených záhonoch - ohrievajú rýchlejšie ako bežné postele, sadenice objavujú skôr a energicky. V zime pozemkov pre orbu oplodniť humus. Na jar, akonáhle tani a pôdy je suchý, sypký fréza a rez vrcholy. V hornej časti chrbta, aby plytkú drážku, v ktorej rovnomerne a riedko zasiatej semien mrkvy. Keď rastliny vyrastú na 7-8 cm, ich prvom okamihu decimace a oplodniť popol: jednotný valí po radoch na oboch stranách hrebeňa - 1 polievková lyžica. 3 pog.m. Popol liečiť mrkva a proti chorobám a škodcom: (. 6 m Chýba 1 polievková lyžica), prvé príznaky uťahovanie opustí nylon skladovanie naliať preosiatej popol a riedko strieka to na rastlinách. Keď je mrkva dobre zavedená, to decimuje druhýkrát a zúrodniť týždenné žihľava, harmanček, púpava a skorocel (pričom rovnaké množstvo v litrovej nádrži na hromadu 30 naplnenú vodou, pred použitím razvozhu 1: 4). Po výstupku uličky. V suchom počasí každých 10 dní hojne naliať vodu do brázdy medzi hrebeňmi.
výhody mrkvy
Jeden alebo dva mrkva rošt, vytlačiť šťavu cez tenká, pridajte do neho 1 lyžička rastlinný olej. Vštepovať 2-3 kvapky do každej nosovej dierky. Pomáha mi to zbaviť upchatie nosa.
Tí, ktorí chcú mať zdravé zuby a ďasná, je nutné často žuvať mrkvu - to zvláda baktérie, ktoré spôsobujú zubný kaz a paradentóze, a odstráni zvyšky jedla zo smaltu.
Keď sa zbaviť studenej bolesť v krku bude čerstvej mrkvovej šťavy - je vhodné opláchnuť krky.
Mrkva šťavy zmiešanej s medom (1: 1), aby pomohla zmierniť kašeľ.
Aby sa zabránilo výskytu vošiek, mrkvy muchy a mrkvy mera lôžok každé tri dni môže byť postriekaná tinktúry ihličie, a po uvoľnení a pleťou medzi riadkami posypané popolom, suchým práškom lastovičník.
Thunder Clap - mrkva stáva sladšie
O chuť mrkvy bola dlho diskutovaná. Bol vždy dobrý.
A napriek tomu, čo je mrkva je najviac najchutnejšie? Táto otázka sa mieša vedomia poľnohospodári na konci XVIII storočia, ako veda preukázala, najlepšie mrkva rastie pod hromy a blesky
Najchutnejšie mrkva nie je ostré a tupé, ale ... "búrke", ktorá rastie v "hrmenie", "hrom" v čase, keď nadmerné záhrady vysver blesku kývnutie a za súmraku blikajúcich letné blesk. Tento náhodný hádať záhradkári Kataríny éra skontrolované a potvrdené (v 70-tych rokoch XIX storočia), veľký ruský záhradník Jefim A. Grachev: "V búrlivom lete dáva mrkva chutnejšie produkty."
Toto bolo nasledované experimenty, tak povediac, na verejnosti. A pre istotu! V prípade, že postele boli natiahnuté siete tenkých drôtov pripojených k bleskozvodu, mrkva prinieslo úrodu "chuti ohromujúci!"
Samozrejme, že chuť mrkvy - koncept nie je toľko atmosférický ako odrody a pôdy, jedným slovom, agronomické. Ale ak vezmeme do úvahy, že chuť - to je výsledkom zložitého Horticultural vzdelanie mrkva, úplnosť údajov - len pre dobro.
Ani odpočítať alebo pridať
Pri vysokých teplotách, v kombinácii s nedostatkom vlhkosti koreňov sú vytvorené zakrivené, rozvetvené a hrubá. Optimálna teplota pre rast a vývoj mrkvy - 15 až 22 ° C S nedostatkom svetla z mrkvy spomalenie rastu a hromadeniu suchej hmoty (tvorený krieda Kie korene) - mrkva - rastliny dlho dĺžkou dňa - teda rastie dobre, keď je dĺžka dňa po dobu najmenej 12 hodín.
Na zamokrených ťažkých ílovitých a ílovitých pôd, ktoré šupkou, mrkva plodiny sú riedke, a korene vytvorenými rozvetvené, zle uložená.
To nemá cenu
Mrkva - cennú potravinou. Koreňová zelenina obsahujú cukry, vitamíny - A (karotén), B1, B2, B6, C, E, PP, minerálne soli vápnika, horčíka, sodíka, fosforu a železa. Používa sa v hypo-a beri-beri, je mierne preháňadlo. V ľudovom liečiteľstve, korene a semená mrkvy sa používa ako diuretikum a rozpustiť kamene prostriedkov, najmä močové kamene.
Nedostatok vlhkosti vytvorená jemných koreňov nepravidelného tvaru, hrubý a drevnaté.
-Li nadmernú vlhkosť generované popraskané korene, vrcholy rastie na úkor tvorby koreňov. Vytvorené s pôdou kôry vedie k nedostatku kyslíka rastlín.
Kuchynská linka z mnohých národov na svete, je nemysliteľná bez mrkvy. Dokonca aj mrkva farbivo viaže chutný maslo, margarín a ďalších produktov! Osobitný význam má v detstve a klinickej výživy. Vedci sa domnievajú, že každý jednotlivec za účelom udržania normálne fungovanie tela mali konzumovať aspoň 8,5 kg mrkvy ročne.
kľúčový moment
semien mrkvy sa líšia znížená klíčivosti (zvyčajne nie viac ako 70%), kľúčik pomaly. Pred výsevom semien môže byť vo vrecku kopať do mokrú zem do hĺbky 15-20 cm a vysievať, akonáhle budú napučiavať - bude poskytovať priateľské výhonky.
Mrkva zlé stúpa na sútoku dvoch prípadoch: krieda Coy uloženie semien (menej ako 1 cm) a nedostatku vlhkosti v pôde. Skutočnosť, že mrkva semená sú veľmi pomalé napučiavať ^ vzhľadom k vysokému obsahu tuku a esenciálnych olejov. A preto, že semená majú malú mrkvu, optimálna hĺbka ich ukončenie je 1-2 cm. Čo máme? V suchom teplom počasí sa horná vrstva zeminy vyschne veľmi rýchlo a začať klíčiť semená beda! - zomrieť.
Uložené v "horčičné kúpele"
Vyhrabanie mrkva koncom septembra - začiatok októbra. Je lepšie, aby sa zabránilo pod bodom mrazu korene.
Je to zachovalé lepšie v škatuliach, potiahnuté fóliou na vrchole, ale. prišiel do priedušnosti. Optimálna skladovacia teplota 0 až 1 ° C
hojí rany
Strúhanej surovej mrkvy sa aplikuje na popáleniny, predĺženej hojenie rán, scrofulous a Kurdějov vredy a nádory. Mimochodom, slávny ruský chirurg Nikolai Pirogov v roku 1883 spoločnosť ruských lekárov robil "zázračný účinok svezhenaskoblennoy mrkvy je chorý."
Mrkva sú dobre udržiavané, ak sa popráši kriedou alebo pridanie vápenný hydrát, suché horčica v piesku, ktorý naliať mrkva. Je tiež možné posunúť korene suchým machu, skrýva v hornej časti pilín.
© Autor: Daria Knyazev
© Autori: Vladimír Babijchuk Svetlana Berezneva, Volgodonsk, Maria Drobysheva, poz. Kachalin Maria Maksimenko
- Ako a kedy zasadiť mrkvu v otvorenom teréne.
- Ako pestovať dobré mrkvu v krajine.
- Pri kopaní mrkva.
- Agrotehnika pestovanie mrkvy v prirodzenom chove
- Mrkva Tall
- Najsladší odrody mrkvy detskej výživy
- Ako zasadiť mrkva?
- Mrkva - red beauty na chate
- Stručne o poľnohospodárskej techniky mrkvy
- Ako zasadiť mrkvu na zimu?
- Kórejský mrkva - štíhle a chutné
- Ako pestovať mrkvu - niekoľko tipov
- Peletovanie semien mrkvy pre zvýšenie výťažku. Siatie mrkva reďkovky.
- Semená mrkvy - ako sa dostať (na prípravu) a napraviť
- Trieda mrkva kráľovnej jesene - pestovanie na predmestí
- Jesenných výsevu mrkvy
- Spoločné výsadba v záhrade - niektoré klady
- Prostriedky mrkvovej muchy
- Jesenných výsev mrkvy - rozmanitosť a načasovanie
- Spôsob pestovania mrkvy (Sverdloskiy).
- Pestovanie mrkvy v regióne Vladimir - výsadba a starostlivosť